Inspiratie opdoen aan vooravond LOS op ‘t Veld

Geplaatst op 1 juni 2017

Aan de vooravond van LOS op ’t Veld vond op woensdag 30 mei in samenwerking met initiatiefnemer Robert de Jong een inspirerende bijeenkomst plaats. Op de bijzondere locatie aan de Aa, waar de komende 11 dagen lunches en diners geserveerd worden die zijn samengesteld uit ingrediënten van Laarbeekse leveranciers, spraken Pieter Swinkels en Jan Franken over hun dromen als ondernemer.

Verbinding tussen Laarbeekse leveranciers

LOS staat voor Laarbeek op Smaak, een evenement waar ingrediënten van Laarbeekse leveranciers samengebracht worden en leiden tot een uniek evenement. Initiatiefnemer Robert de Jong: “Met LOS op ’t Veld zoeken we verbinding tussen Laarbeekse leveranciers waarmee we met z’n allen iets unieks neer kunnen zetten. Dit resulteert in een culinair avontuur in een pop-up restaurant midden in het veld.”  Het verbinden van ondernemers is precies waar ook VIER voor staat en dus zochten Robert de Jong en VIER naar een manier om invulling te geven aan een bijeenkomst. Dit resulteerde in een samenzijn aan de vooravond van LOS op ’t Veld waar ook Aarle Onderneemt, LIMO, ZLTO Laarbeek, gemeente Laarbeek en Rabobank Peel Noord bij werden betrokken. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er volop contacten gelegd en ervaringen uitgewisseld.

“Dromen, doen en volhouden”

Gastsprekers Pieter Swinkels van Bavaria en Jan Franken van Croy restaurants inspireerden de aanwezige ondernemers met hun verhalen over hun dromen, maar vooral ook hun mislukkingen en successen als ondernemer. “Ondernemen is vooral een kwestie van dromen, doen en volhouden,” stelde Pieter Swinkels. Hij haalde daarbij het voorbeeld aan van het kratje van 12 flesjes. “Wij geloofden in dit concept, maar na zes maanden was ons volume gehalveerd. Net toen we na negen maanden begonnen te twijfelen trok de verkoop aan. Tot nu toe is het nog steeds onze meest succesvolle verpakking.” Ook Jan Franken vindt volhouden belangrijk. “Maar bedenk wel altijd of je doorgaat voor jezelf of voor de buren en het kerkvolk. Soms is het beter om de moedige stap te zetten om ergens mee te stoppen.”

Nieuwsbrief