Ondernemend Laarbeek bezoekt Klokkengieterij

Geplaatst op 21 november 2016

Aarle-Rixtel – Bijna zeventig ondernemers namen donderdagavond een kijkje in de Aarlese Klokkengieterij. Ondernemersclub Vier hield daar haar bedrijfsbezoek. In de afgelopen jaren huisvestte diverse kleine, creatieve ondernemers zich in dit monumentale pand.

Rondleiding

De aanwezige ondernemers kregen, na een warm welkom en koffie en thee van Straat Magellaan, in groepen een rondleiding door het pand. Bijna alle bedrijfjes stelden hun deuren open en gaven een presentatie. Zo werd er een bezoek gebracht aan twee Laarbeekse brouwerijen (Brouwerij Laarbeek, bekend van Laarbeeks Blond en Brouwerij De Gieterij), Edelsmid Johan van Bakel, meubelmaker Dreez, tekenlerares Juudz, Deel Interieurbeleving en Hanssen Interior Design. Ook voormalig eigenaar van Klokkengieterij Petit & Fritsen, Frank Fritsen, was aanwezig en vertelde over zijn werkzaamheden. In een deel van het pand – dat als monumentaal bestempeld is – is nog een oven in tact. Ook staat er een grote klok tentoon, die nog in de maak is, waardoor je de opbouw kunt zien. Vol passie vertelde Frank over zijn tijd in de klokkengieterij en de passie die hij ervoor had.

Voorzitterswisseling

Na de rondleiding was het tijd voor een hapje en een drankje, verzorgd door Atelier Vonk, ook gevestigd in de Klokkengieterij. Voor de ondernemersclub was dit meteen het moment om de voorzittershamer door te geven. Roel Janssen treedt na drie jaar af als voorzitter van de club. Donderdag werd bekend dat Paul Sneijers (Sneijers Boomkwekerij B.V.) het stokje overneemt. Paul is al jarenlang lid van Vier en ook vaak aanwezig bij bijeenkomsten. Onlangs nam hij afscheid van zijn bestuursfunctie bij ZLTO afdeling Laarbeek. Paul heeft er veel zin in om met Vier aan de slag te gaan.

Komende activiteit

De eerstvolgende activiteit die plaats gaat vinden, is de nieuwjaarsborrel. Dit vindt plaats op vrijdag 13 januari bij Landgoed D’n Heikant in Aarle-Rixtel. De officiële uitnodiging hiervoor volgt op korte termijn. Ben je ondernemer, maar (nog) geen lid van Vier? Kijk op www.vierlaarbeek.nl en schroom er niet voor om een keer een activiteit te bezoeken. Je bent van harte welkom!

Nieuwsbrief