Geslaagd bedrijfsbezoek bij Formido

Geplaatst op 30 november 2015

Donderdagavond organiseerde Vier, ondernemersclub Laarbeek een bedrijfsbezoek bij Formido in Beek en Donk. Eigenaar Arno van der Heijden gaf een presentatie over zijn nieuwe winkel met showroom en magazijn. Daarnaast kwam ook Van Schijndel Passie voor wonen aan het woord. Voordat het tijd was om te borrelen, werden de presentaties afgesloten door de initiatiefgroep De Kerk Draait Door met een pleidooi voor herbestemming van de Leonarduskerk.

Ruim 50 ondernemers waren aanwezig op deze uitstekend verzorgde avond. De bijeenkomst werd geopend door Marcel Ruwers, die de aanwezigen en passant aanspoorde om lid te worden van Vier (intussen 150 leden en een mailbestand van 180). Gastheer Arno van der Heijden vertelde over zijn doe-het-zelfgeschiedenis van een klein winkeltje in Beek en Donk tot grootste franchisenemer van Formido met als voorlopige kers op de taart de recente verhuizing naar de grote bouwmarkt met een oppervlakte van 3000 vierkante meter aan de Wilhelminaweg in Beek en Donk. In combinatie met Van Schijndel Passie voor Wonen en Timberwoods kunnen klanten hun hartje ophalen op het gebied van wonen en lifestyle.

Daarna kwam De Kerk Draait Door aan het woord met een oproep aan de aanwezigen voor het aanbrengen van ideeën voor de Leonarduskerk, die nu alweer 3 jaar leeg staat. Het doel van de initiatiefgroep is om de bewoners meer bij de kerk te betrekken om te voorkomen dat de kerk gesloopt zou moeten worden. Maar daarvoor zijn ideeën en ondernemende geesten nodig. En investeerders. “Het zou toch zonde zijn om de 120 jaar oude kerk – destijds gebouwd door Van Thiel – te laten verloederen. En er zijn genoeg alternatieven, bijvoorbeeld een supermarkt, hotel of restaurant. Of een combinatie van wonen en werken. Maar daarvoor moet de kerk eerst weer draagvlak bij de bevolking krijgen. We hopen dat draagvlak onder andere te creëren door het evenement De Kerk Draait Door. Dat zal plaatsvinden in april 2016,” aldus de initiatiefgroep. Na de presentaties werden er rondleidingen georganiseerd door de bouwmarkt en kon iedereen een kijkje nemen bij de vernieuwde Formido, Van Schijndel en Timberwoods. De avond werd onder het genot van een hapje en een drankje gezellig afgesloten.

Nieuwsbrief