Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Finale Dragons Den Laarbeek

21 juni 2017 | 19:00 - 23:00

De finale van de Laarbeekse duurzaamheidswedstrijd

Op 21 juni 2017 is het zover. Een deskundige jury luistert naar de presentaties van mensen met een duurzaam idee voor het Laarbeek van morgen. Wie wint een subsidie?

Duurzame ideeën zijn er overal, in alle vier de kernen, bij jong en oud, bij particulieren, bedrijven én verenigingen en stichtingen. Tussen eind maart en half mei konden ze worden ingediend. Er kwamen meer dan vijftig ideeën binnen en daar is inmiddels een selectie van gemaakt: je vindt hier de tien ideeën! De initiatiefnemers van deze ideeën mogen straks gaan pitchen voor de vijfkoppige jury, die op 21 juni maximaal anderhalve ton verdeelt. “Goede ideeën gaan we mogelijk maken”, vertelt wethouder Joan Briels. “En dat doen we dus met de Dragons’ Den, een Japans concept waarbij plannen worden voorgelegd aan de Dragons, de juryleden. De beste ideeën krijgen vervolgens een deel van de pot. Met de Dragons’ Den willen we de aanwezige creativiteit in de samenleving een boost geven. Wie nú met goede plannen komt, kan straks een investering ontvangen!”

Welke ideeën zijn kansrijk?

  • Ideeën die origineel en haalbaar zijn en die écht bijdragen aan een Duurzamer Laarbeek;
  • Ideeën met een bevlogen kartrekker en een betrokken team;
  • Het duurzame idee moet betrekking hebben op minimaal één van de drie pijlers van duurzaamheid:
    • Mens en maatschappij (sociaal kapitaal)
    • Natuur, milieu en grondstoffen (groen kapitaal)
    • Lokale economie (economisch kapitaal)

Kom vooral kijken op 21 juni, iedereen is welkom!

Aanmelden is verplicht, via het formulier hier.

De Dragon’s Den is op woensdagavond 21 juni 2017, in het Dorpshuis van Lieshout, Grotenhof 2. Aanvang: 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open.

De presentatie is in handen van Ted Hegeman uit Aarle-Rixtel. Naast de presentaties is er een inspirerend verhaal van professor Maarten Steinbuch (foto rechts). Hij is hoogleraar in Robotica aan de TU Eindhoven. Hij focust zich onder meer op ‘Smart Mobility’: slimme technologische toepassingen die het autorijden aangenamer, veiliger, makkelijker en efficiënter maken.

Gegevens

Datum:
21 juni 2017
Tijd:
19:00 - 23:00

Nieuwsbrief